Bewoner aan het woord Gezellig en gevoel van ruimte

Wat mij betreft mogen er meer van dit soort huisjes komen in Veldhoven, en in heel Nederland. Ze zijn gemakkelijk neer te zetten, hebben weinig ruimte nodig en voorzien in een behoefte. Maak meer plekken voor tijdelijk wonen.

Waarom wilde je in een Heijmans ONE wonen?

“Een vriendin van me woonde al in dit rijtje en ik vond het superleuk, zo’n tiny house. Deze huisjes zijn allemaal nieuw, netjes en verzorgd en hebben een tuintje. Toen mijn relatie stukliep, moest ik weer bij mijn ouders intrekken en zocht ik snel een woning. In Veldhoven is het lastig een huis te vinden als je niet heel lang ingeschreven staat bij de woningbouwvereniging. Hier kwam ik wel voor in aanmerking, na zeven maanden mocht ik in de ONE op de hoek intrekken!”

 

Hoe vind je het tot nu toe?

“Gezellig en knus! Door de hoogte voelt het alsof je veel ruimte hebt, het oogt helemaal niet klein. Ik heb een apart woon- en slaapgedeelte, badkamer, keukentje en eethoek, meer heb ik niet nodig. De indeling klopt gewoon. Boven voelt het best ruim, maar ik heb het dan ook heel praktisch ingericht. Naast mijn bed is er ruimte voor een mini-kapsalon: een kaptafel en een stoel. Door middel van een gordijn kan ik dat deel afschermen en er in de toekomst mensen knippen. Beneden is naast de bank en eettafel met vier stoelen zelfs nog plek voor een supergrote tv, een 55 inch-scherm past gewoon! Hoewel het best een karwei was, lukte het mijn vader zo’n mooie bollamp aan het plafond te hangen. Bij wijze van decoratie heb ik twee met behang beklede panelen in het woongedeelte opgehangen, inrichten en decoreren is wel mijn ding. Zo maak je je het huisje eigen.”

Else Bergmans 

29 jaar
Veldhoven
zelfstandig kapper

Wat is je favoriete plekje?

“In mijn tuin heb ik zelf een loungeset getimmerd van oude pallets, dat is met dit mooie weer wel heel fijn. Omdat mijn huisje op de hoek ligt, kijk ik heel
ver weg, lekker naar het groen. Omdat er niemand langs kan, voelt het heel privé. Voor wat extra sfeer in het najaar, heb ik een lichtsnoer opgehangen. Wil ik mijn verjaardag vieren, dan zou ik met wat statafels en een partytent in de tuin zo een extra ruimte hebben gecreëerd. Mijn vrienden zijn sowieso heel erg
nieuwsgierig naar hoe de ONE er van binnen uitziet.”

 

Is het niet eenzaam?

“Helemaal niet, hier wonen allemaal jongeren dus bij mooi weer is een appje in de buurtgroep voldoende om bij elkaar te komen. Ook kun je altijd iets van elkaar lenen als je misgrijpt op bijvoorbeeld een stuk gereedschap. De ONE-bewoners onderling helpen elkaar altijd. Sinds kort heb ik weer een vriend en die is best vaak bij mij, ondanks dat hij een groter appartement heeft. Hier is het gewoon het gezelligst. Bovendien denk ik dat we hier ook best kunnen samenwonen, zelfs met z’n tweetjes voelt de ONE nog ruim.”